1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

#architecture #study

Cookie policy

Contact

The task was to to a complete redesign the main face of the row house. The investor wanted to move the entry in to the house. This meant we demolished the existing outside stairs, relocated the entry and built new stairs with the new canopy. This way we got space for an outside parking space. Because we altered the main construction of the existing building we needed to have a building permit. Although the plan itself was more or less made on a few pieces of paper that was only a fraction of the documents we had to submit.

As a further demand from the regulatory office we had to submit a sunlight impact assessment study. It was obvious the request was completely irrelevant being the entry was on the north façade.

But his was really an opportunity to do something fun and it  turned out rather great. The study was made using the Autodesk Ecotect and the results were great yet predictable.

For the before and after pictures of the house please go to the related links.

 

+ LEAD ARCHITECT

 

> STUDY

> PROJECT DOCUMENTATION

 

 

SUNLIGHT IMPACT ASSESSMENT FOR THE ROW HOUSE RENOVATION AS PART OF BUILDING PERMIT

 

Location: Ljubljana, Slovenia

Year: 2011

 

SUN

PR

SUNLIGHT IMPACT ASSESSMENT STUDY FOR HOUSE K

Copyright © Tomaz Bercic. All rights reserved.